Διπλωματική εργασία: Τα 15
Διπλωματική εργασία, ή πτυχιακή εργασία, ή diploma thesis, ή master thesis, ή dissertation. Για τις Προπτυχιακές σου Σπουδές ή για τις Μεταπτυχιακές ή και για τις δύο. Όπως και να την αποκαλέσεις ένα είναι σίγουρο: τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Διπλωματική εργασία, ή πτυχιακή εργασία, ή diploma thesis, ή master thesis, ή dissertation…

Όπως και να την αποκαλέσεις ένα είναι σίγουρο…τώρα αρχίζει το «καλό»! Αυτή η διπλωματική «θα σου φάει τη ζωή»! Δες ποια είναι η «μαύρη αλήθεια» σχετικά με το τι πρόκειται να περάσεις: 

Tα «hard facts» είναι τα εξής:

1. Θα πήξεις.
Γιατί; Επειδή όποιο θέμα κι αν επιλέξεις, κανένα δεν είναι εύκολο ή γρήγορο. Και πως θα μπορούσε να είναι άλλωστε από τη στιγμή που κάνεις ερευνητική/επιστημονική δουλειά. Όσα τα κεφάλαια στα οποία χωρίζεται η διπλωματική σου, σκέψου ότι άλλο τόσο όγκο δουλειάς στο καθένα από αυτά.

2. Ο καφές θα γίνει σύμμαχος σου, και ο καλύτερός σου φίλος.
Αν δεν έπινες καφέ, μέχρι σήμερα, σίγουρα λόγων της Διπλωματικής θα τον αρχίσεις, και ήδη έπινες, θα τον αυξήσεις.

3. Φίλοι και οικογένεια γίνονται «πειραματόζωα».
Θα πρήξεις τους φίλους και την οικογένειά σου, μιας και στάνταρ θα τους βάλεις να σου απαντήσουν στα πιλοτικά σου ερωτηματολόγια κατά τη διάρκεια του pretesting του ερωτηματολογίου. Εν ολίγοις θα τους κάνεις λιγάκι, τα πειραματόζωα σου.

4. Post it everywhere
Η λογική κανονικά του post-it είναι να τα χρησιμοποιείς για να κρατάς σημειώσεις με τα πιο σημαντικά σημεία, ή με υποχρεώσεις σου που πρέπει να θυμάσαι. Τώρα εσύ πώς θα τα καταφέρεις έτσι που όλα μαζί τα post-its σου, «βιβλιοδετημένα», θα φτιάχνουν εγκυκλοπαίδεια, είναι ένα άλλο θέμα.

5. Θα εξαντλήσεις τις γνωριμίες σου, ακόμη και τις γνωριμίες των γνωριμιών σου, προκειμένου να μπορέσεις να συλλέξεις τον επιθυμητό αριθμό ερωτηματολογίων.
Εν ολίγοις θα θυμηθείς να βρεις ακόμη και τον Κωστάκη και τη Μαρία που πηγαίνατε μαζί δημοτικό, αν χρειαστεί προκειμένου να σου συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο. Είναι λίγο ξεφτίλα μεν, αλλά τι να κάνεις…». Για τη διπλωματική σου ρε γα@@το»!

6. Σχετικά  με τη βιβλιογραφία υπάρχουν 2 ενδεχόμενα:
Είτε δεν θα ξέρεις που να πρωτο-κοιτάξεις γιατί θα έχουν γραφτεί «τα άπειρα» πάνω στο θέμα σου, ή δεν θα έχεις αρκετό υλικό για να διαβάσεις, στην περίπτωση που το θέμα σου είναι πολύ σύγχρονο ή εξειδικευμένο, και για αυτό δεν υπάρχει αρκετό υλικό για να μελετήσεις. Στην πρώτη περίπτωση.

7. To Word Count θα γίνει ο «ορκισμένος εχθρός σου».
Είτε έχεις ως στόχο να γράψεις 15.000 λέξεις είτε 20000, που κατά γενική ομολογία, και στα δύο ενδεχόμενα, λίγες δεν τις λες, κάθε φορά που θα γράφεις ένα «ένα κατεβατό», και μετά θα κοιτάς με προσμονή το Word Count να σου δείξει ότι έχεις γράψει minimum 1000 λέξεις, αλλά αυτό δείχνει 200-300 μονάχα, θες να κάνεις γραπτή καταγγελία στην Microsoft ότι το πρόγραμμά της είναι «ταγμένο» εναντίον σου.

Δες τη συνέχεια στο foititakos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 9 
  
 1 
 1