Ψυχολογικοί λόγοι που μπορεί να σας ερωτευτεί!
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος μπορεί να σας ερωτευτεί αλλά αυτοί εδώ είναι επιστημονικά τεκμηριωμένοι

λόγοι που μπορεί να σας ερωτευτεί

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος μπορεί να σας ερωτευτεί. Μπορεί ακόμη και να είναι το “κάρμα” εάν πιστεύετε σε αυτό.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι επιστημονικοί-ψυχολογικοί λόγοι που μάλλον δε γνωρίζατε! Τους συγκεντρώσαμε λοιπόν σε ένα άρθρο και σας τους παρουσιάζουμε:

Εάν μοιάζετε πολύ

Μάλλον το γνωστό κλισέ “τα ετερώνυμα έλκονται” δεν ισχύει καθόλου. Λογικά θα το είχατε διαπιστώσει μέχρι στιγμής αλλά το επιβεβαιώνουν και οι έρευνες. “Οι εραστές που έχουν πολλά κοινά σημεία σε ένα ευρύτερο πλαίσιο όπως είναι η προσωπικότητα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αισθάνονται το ίδιο στην καθημερινότητά τους”, μας λέει ο Gian Gonzaga, συγγραφέας μιας μελέτης για ζευγάρια. “Αυτό διευκολύνει την κατανόηση στο ζευγάρι”.

Εάν μοιάζετε με κάποιον από τους γονείς του αντίθετου φύλου

Ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου St. Andrews David Perrett και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι κάποιοι άνθρωποι έλκονται από πρόσωπα τα οποία έχουν την ίδια απόχρωση μαλλιών και ματιών με το γονιό του αντίθετου φύλου καθώς και την ίδια ηλικία με εκείνη που είχε ο γονιός αυτός κατά τη γέννηση.

“Ανακαλύψαμε ότι οι γυναίκες που είχαν γεννηθεί από γονείς σε μεγαλύτερη ηλικία (πάνω από 30) δεν έλκονταν τόσο πολύ από νεότερους άνδρες από ότι γυναίκες με “νέους” γονείς (κάτω των 30)”, αναφέρουν οι συγγραφείς. “Για τους άντρες οι προτιμήσεις επηρεάζονται από την ηλικία της μητέρας τους κι όχι του πατέρα τους στις μακροχρόνιες σχέσεις”.

Από την μυρωδιά

Η μυρωδιά πάντα παίζει ρόλο. Πολλές φορές οι άντρες έχουν σχολιάσει την κολόνια σας, το ίδιο και οι γυναίκες στους άντρες. Το σχολιάζουν όλοι επειδή όντως είναι κάτι που μπορεί να κάνει εντύπωση ή αντίστοιχα να αποτρέψει κάποιον από το να σας πλησιάσει.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας οι γυναίκες που είναι σε ωορρηξία προτιμούν τη μυρωδιά που έχουν τα T-shirts που φορούσαν άνδρες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Εάν κοιτάζεστε στα μάτια για δύο λεπτά

Γενικότερα το να κοιτάζετε τον άλλο στα μάτια μπορεί να είναι και καταλυτικό. Εξάλλου τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής.

Η ψυχολόγος του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης Joan Kellerman ζήτησε από 72 άγνωστους μεταξύ τους φοιτητές να γίνουν ζευγάρια και να κοιταχτούν στα μάτια επί δύο λεπτά.

“Στη συνέχεια ανέφεραν ότι ένιωσαν έντονα συναισθήματα αγάπης και τρυφερότητας προς το άλλο πρόσωπο”, αναφέρεται στο Scientific American . “Αυτό σημαίνει ότι εάν κοιτάζεστε στα μάτια για μεγάλο χρονικό διάστημα με κάποιον μπορεί να αναπτυχθούν αισθήματα ακόμη και αγάπης μεταξύ σας με κάποιον που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ”.

Εάν έχετε σκύλο!

Στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, κατά τη διάρκεια ενός πειράματος ζητήθηκε από γυναίκες να κρίνουν κάποιους άντρες διαβάζοντας το σύντομο πορτρέτο τους. Σε όσες περιπτώσεις αναφερόταν ότι ο άντρας αυτός είχε σκύλο, οι γυναίκες που συμμετείχαν στο πείραμα έκριναν ότι ήταν πιο ελκυστικοί για μακροχρόνια σχέση.

Οι ειδικοί υποθέτουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή όσοι έχουν κάποιο ζωάκι φαίνονται πιο περιποιητικοί και πιο έτοιμοι να δεσμευτούν μακροχρόνια. Ο σκύλος σας κάνει να φαίνεστε πιο χαλαρός, προσιτός και χαρούμενος.

Εάν είστε μουσικός!

Ερευνητές στη Γαλλία ανακάλυψαν ότι η μουσική είναι ιδιαίτερα ελκυστική στους άλλους. Σε ένα πείραμα που έγινε, ένας νέος άνδρας κρατούσε σε μια περίπτωση μια θήκη κιθάρας και σε μια άλλη μια αθλητική τσάντα και ρώτησαν 300 γυναίκες εάν θα του έδιναν τον αριθμό του τηλεφώνου τους. Όταν ο άνδρας κρατούσε τη θήκη της κιθάρας οι περισσότερες γυναίκες ήταν πρόθυμες να του δώσουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους.

Θυμηθείτε εδώ τους τύπους γυναικών που ελκύουν σεξουαλικά τους άντρες

Κάνε εδώ το ψυχολογικό τεστ και δες πώς αντιλαμβάνεσαι τον έρωτα

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1